Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

El Digital Signage no és per a mi

El Digital Signage no és per a mi

EXTERIOR CARRER COMERCIAL – UNA TARDA QUALSEVOL

Un home camina pel carrer observant els aparadors. Alguna cosa crida la seva atenció; una gran pantalla –formada per quatre monitors que conformen una pantalla gegant– anuncia les ofertes i serveis d’un comerç. L'home somriu, com si acabés de tenir una idea: visualitza el seu petit negoci familiar situat a un carreró del seu barri. Imagina aquesta pantalla gegant al seu aparador. Tots els veïns s’aturen davant la botiga, i entren, i les vendes pugen, i sembla feliç…
L'home, encara enfront de la pantalla gegant, perd el somriure en pensar els inconvenients; [veu en off: “aquestes pantalles han de ser caríssimes, i després la despesa de manteniment… I aquests anuncis són increïbles, jo no sabria fer-los… Els clients al·lucinarien, seria una bona eina, per descomptat. Però… no està al meu abast.”]
L'home segueix el seu camí, desolat. Al seu pas, aparadors a banda i banda, tots amb pantalles Digital Signage.


Segurament, igual que el nostre personatge, molts comerciants pensen que abordar un projecte Digital Signage està per sobre de les seves possibilitats. Però la veritat és que hi ha moltes configuracions d'instal·lació, des de solucions complexes fins a d’altres més petites i assequibles.
 • Pantalles offline que reprodueixen missatges elaborats pel mateix comerciant.
 • Tòtem online/offline amb contingut creat per editors professionals.
 • Pantalla tàctil amb accés a catàleg o venda online.
 • Videowall en zona de cues que reprodueix vídeos promocionals de la marca.
 • Múltiples pantalles que reben missatges simultanis o personalitzats en diferents ubicacions.
Però… què és realment el Digital Signage?
El seu nom fa referència a l'origen com a sistema de senyalització als aeroports, que permetia un canvi ràpid dels horaris de vols mostrats en grans panells informatius. La possibilitat de canviar els missatges amb immediatesa va fer que aquest sistema migrés a sectors més comercials i els missatges esdeviguessin més publicitaris.
Actualment es defineix com un canal de comunicació en el punt de venda a través de pantalles que mostren continguts publicitaris o de servei. A diferència d'altres canals, el Digital Signage ofereix els seus continguts directament al consumidor final en el mateix lloc en què es pot produir la venda. I ho fa amb missatges dinàmics que capten la seva atenció, mostrant nous productes, explicant serveis i donant una bona imatge de marca afavorint la fidelització de la clientela.
Per què sí que és per a mi?
En el moment actual la publicitat està immersa en una profunda transformació. El nombre de canals de televisió és immens i l'oferta d'entreteniment i cerca d'informació en internet han segmentat moltíssim l'audiència. Amb les campanyes publicitàries convencionals cada cop és més difícil atreure clients i es busquen fórmules més atractives per a captar la seva atenció. Una de les solucions que més efectivitat està demostrant és el Digital Signage, ja que permet fer campanyes personalitzades per a cada punt de venda i actualitzar els seus missatges de forma immediata per a adaptar-los a la seva audiència.
 
Hi ha moltes raons que donen suport a l'efectivitat del Digital Signage:
 
 • El 70% dels clients pren la seva decisió en el punt de venda.
 • Els continguts es poden actualitzar en temps real.
 • Les persones dediquem un 60% més de temps a mirar una pantalla digital que a un altre suport.
 • Possibilita la integració entre les pantalles LED i els mòbils.
 • Capta 10 vegades més l'atenció que la cartelleria estàtica.
 • Redueix la percepció dels temps d’espera.
 • Un 90% dels consumidors percep una imatge corporativa de l’empresa.
 • L'empresa pot executar diferents promocions simultàniament.
 
Actualment està creixent molt en centres comercials i cadenes de botigues, expandint-se cada vegada més a comerços minoristes.
 
Finalment, els costos d'un projecte Digital Signage s'han reduït considerablement. A mesura que creix el nombre d'usuaris de les plataformes DS, aquestes poden ajustar més els seus preus al mateix temps que ofereixen noves prestacions. Els reproductors de contingut online per a petites instal·lacions han baixat de preu després de la popularització dels sistemes Android. I el preu de les pantalles LED també ha descendit malgrat millorar les seves característiques.
 
Deixa d'imaginar aquesta pantalla al teu negoci com feia el nostre personatge en la introducció i fes el pas definitiu. El Digital Signage ha arribat per a quedar-se.

Equip PUBLIPANTALLASbcn